Bosch і Daimler спільно працюють над системою керування безпілотним автомобілем

13.04.2017 | Україна | Новини компанії

• Метою альянсу є запуск вже найближчого десятиліття системи повністю автоматизованих транспортних засобів, що рухаються без втручання водія
  • Головна задача – розробка й випуск готової до виробництва системи для міських безпілотних таксі

Штутгарт, Німеччина – Компанії Bosch і Daimler спільно працюють над розробкою системи керування для безпілотного транспортного засобу. Компанії створили альянс, націлений на розробку системи для автономних авто (SAE-рівень 4) та транспортних засобів, які не потребують керування з боку водія (SAE-рівень 5). Ці інновації можуть стати реальністю вже до початку наступного десятиліття.

Основними завданнями розробників є створення необхідного програмного забезпечення й алгоритмів для автономних систем керування авто. У роботі над цим проектом буде задіяний багатий досвід у створенні транспортних засобів компанії Daimler – світового лідера у виробництві автомобілів преміум-класу – та експертиза компанії Bosch як найбільшого світового постачальника автомобільних автозапчастин. Результатом співпраці має стати технологія, готова до впровадження у виробництво в найкоротші терміни.

Автомобіль самостійно приїжджає до водія

За задумом розробників, впровадження системи повністю автоматизованих транспортних засобів дозволить оптимізувати міський трафік і збільшити безпеку дорожнього руху, а в перспективі – сформує ключовий елемент транспортної системи майбутнього. До того ж, технологія збільшить привабливість сервісу обміну автомобілями. Вона допоможе людям оптимізувати час, який вони проводять в автомобілях, і відкриє нові можливості для тих, хто не має водійського посвідчення, зробивши цю категорію користувачів мобільнішою.

Головною метою проекту є створення та підготовка до впровадження у виробництво такої системи керування, за допомогою якої транспортні засоби зможуть пересуватися містом практично автономно. Ідея полягає в тому, щоб автомобіль самостійно знаходив і прибував до водія, а не навпаки. За допомогою звичайного смартфону можна буде забронювати послугу обміну автомобілями або замовити міське безпілотне таксі.

Група компаній Bosch є провідним світовим постачальником технологій і послуг. У 2016 році приблизно 390 000 співробітників (дані на 31 грудня 2016) забезпечили продаж на суму понад 73,1 млрд євро. Діяльність Групи компаній Bosch ведеться за чотирма бізнес-напрямками: Рішення для мобільності, Промислові технології, Споживчі товари, Будівельні технології та Енергетика. До Групи компаній Bosch входять Robert Bosch GmbH і більше 440 дочірніх підприємств і регіональних компаній приблизно в 60 країнах. Разом з партнерами в сфері продажів і обслуговування компанія Bosch представлена майже в 150 країнах. Інноваційна сила компанії є основою її процвітання в майбутньому. У секторі наукових досліджень і розробок зайнято 59 000 працівників майже у 120 містах по всьому світу. Компанія Bosch підвищує якість життя завдяки розробці інноваційних технологій з широким спектром можливостей і надихаючих рішень, розроблених для життя.