Група ZMJ та її партнер CRCI купують дочірнє підприємство Bosch із виробництва стартерів і генераторів

29.05.2017 | Україна | Новини компанії

• ZMJ – один із найбільших постачальників автомобільних стартерів і генераторів
  • Близько 7 000 працівників на 16 підприємствах у 14 країнах будуть підпорядковані новим власникам
  • Головний офіс компанії залишиться у Штутгарті, Німеччина
  • Укладення угоди потребує узгодження антимонопольних комітетів та інших державних інстанцій Німеччини

Штутгарт, Німеччина – Компанія Bosch планує продати власне дочірнє підприємство Robert Bosch Starter Motors Generators Holding GmbH консорціуму ZMJ (Zhengzhou Coal Mining Machinery Group Co., Ltd.), Чженчжоу, Китай, та інвестиційній компанії CRCI (China Renaissance Capital Investment), Гонконг, Китай.

ZMJ здійснює свою діяльність із виробництва та постачання автомобільних компонентів через різні інвестиційні компанії. На ринку Китаю компанія ZMJ є одним із найбільших постачальників автомобільних компонентів стартерно-генераторної групи, а також деталей двигунів для комерційних і пасажирських транспортних засобів. Компанія бажає доповнити своє портфоліо продуктами Bosch, щоб вийти на міжнародний ринок. CRCI є давнім надійним партнером і фінансовим інвестором ZMJ, який надає підтримку компанії в цій угоді.

Договір про покупку був підписаний компаніями Bosch, ZMJ і CRCI 2 травня 2017 року. За умовами угоди, її вартість не розголошується. Укладення угоди і згода на перехід активів до нової компанії мають бути підтверджені антимонопольними комітетами, іншими державними органами Німеччини, а також працівниками всіх заводів, які будуть продані.

До покупця перейдуть всі підприємства із виробництва стартерів і генераторів та близько 7 000 працівників.

Bosch і учасники переговорної групи представництва робітників вже досягли угоди, яка доповнює первинні домовленості щодо продажу.

Перспективи

«Ми дуже раді такому розширенню сфери діяльності компанії та придбанню підприємств Bosch. Ми цінуємо досвід і високу якість продукції підрозділу з виробництва стартерів і генераторів Bosch (скорочено - SG) і плануємо, що в майбутньому цей підрозділ стане центральним у компанії, – поясняє рішення про укладення угоди Чженгяо Джао (Chengyao Jiao), голова ZMJ. – Перш за все, ми раді продовжити роботу з сьогоднішньою управлінською командою підрозділу SG для побудови бізнесу в умовах динамічного ринку. Ми плануємо й надалі посилювати позиції на ринках, на яких SG вже є провідним гравцем».

ZMJ інвестуватиме у розвиток виробництва стартерів і генераторів, розширюючи портфоліо конкурентоспроможною продукцією. Посилення присутності на регіональних ринках, зокрема в Азії, дозволить напряму з виробництва стартерів та генераторів стати стійким і рентабельним бізнесом.

«Ми досягли мети і знайшли покупця, який запропонує перспективну концепцію для розвитку й інтернаціоналізації цього бізнесу, – каже д-р Рольф Буландер, голова бізнес-напряму Рішення для мобільності и член ради директорів Robert Bosch GmbH. – Я певен, що нові умови роботи відкриють перед підрозділом нові можливості».

У середині 2015 року компанія Bosch оголосила про стратегічне рішення з реструктуризації підрозділу. Це рішення передбачало пошук бізнес-партнера або нового власника. Компанія Bosch переконана, що така трансформація сприятиме подальшому підвищенню конкурентоспроможності підрозділу і його зростанню. Bosch зробив істотні інвестиції для розвитку цього бізнесу. Його побудова була однією з найскладніших задач в історії компанії.

Група компаній Bosch є провідним світовим постачальником технологій і послуг. У 2016 році приблизно 390 000 співробітників (дані на 31 грудня 2016) забезпечили продаж на суму понад 73,1 млрд євро. Діяльність Групи компаній Bosch ведеться за чотирма бізнес-напрямками: Рішення для мобільності, Промислові технології, Споживчі товари, Будівельні технології та Енергетика. До Групи компаній Bosch входять Robert Bosch GmbH і більше 440 дочірніх підприємств і регіональних компаній приблизно в 60 країнах. Разом з партнерами в сфері продажів і обслуговування компанія Bosch представлена майже в 150 країнах. Інноваційна сила компанії є основою її процвітання в майбутньому. У секторі наукових досліджень і розробок зайнято 59 000 працівників майже у 120 містах по всьому світу. Компанія Bosch підвищує якість життя завдяки розробці інноваційних технологій з широким спектром можливостей і надихаючих рішень, розроблених для життя.