Виставка EICMA 2017: Майбутнє мототехніки від Bosch

05.12.2017 | Україна | Новини компанії

Підрозділ двоколісного транспорту і мототехніки Bosch зростає вдвічі швидше, ніж ринок

• Д-р Дірк Хоайзель, член правління Bosch: «Такі тренди, як урбанізація і сталий розвиток, кардинально змінять галузь рішень для мобільності та мототехніку, якими ми їх знаємо зараз»
  • Bosch планує збільшити продажі до 1 млрд євро за напрямком технологій для мототехніки
  • Технології Bosch дозволяють створити мотоцикли майбутнього: двоколісний транспорт стане надійнішим, а його силовий агрегат – продуктивнішим
  • Крихітні титани: система силового агрегату Bosch для легкових електромобілів дозволяє зменшити рівень складності робіт і витрати – для виробників і відтак для тих, хто прагне керувати електричним транспортним засобом

Мілан – «Такі тренди, як урбанізація і сталий розвиток, кардинально змінять галузь рішень для мобільності та мототехніку, – говорить д-р Дірк Хоайзель, член правління Robert Bosch GmbH. – Технології Bosch дозволяють створити мотоцикли майбутнього: двоколісний транспорт стане надійнішим, а його силовий агрегат – продуктивнішим». Компанія Bosch планує зробити рішення для мобільності більш надійними, зменшивши ризик виникнення аварій, стресових ситуацій на дорогах і рівень викидів шкідливих речовин в атмосферу. Ці ж принципи застосовуються і для галузі з виробництва мотоциклів.

Двоколісні транспортні засоби є досить популярними на ринку, залишаючись додатковим транспортним рішенням чи елементом різноманіття мобільності у містах. Очікується, що до 2021 року кількість продажів двоколісного транспорту збільшиться до 160 млн одиниць на рік, що на 1/3 більше у порівнянні з показниками на цей момент. Тому технології для мототехніки є настільки привабливими для бізнесу. Підрозділ двоколісного транспорту і мототехніки Bosch (Two-Wheeler & Powersports), що розташований в Йокогама, Японія, продовжує зростати на глобальному ринку. Bosch оголосив про зростання продажів більше ніж на 20% у порівнянні з аналогічними показниками у 2016 році – це удвічі перевищує показники зростання ринку. До 2020 року Bosch планує збільшити продажі до 1 млрд євро завдяки розробкам у галузі рішень для мотоциклів. Компанія розробляє системи допомоги водію, рішення в галузі підключення, сучасні силові агрегати і електрифіковані системи для двоколісного транспорту і автомотоспорту.

Можливості підключення: наступний крок у розвитку безпечного водіння

Одна з цілей Bosch – зробити водіння максимально безпечним і безаварійним. Bosch невід’ємно пов’язує розвиток рішень для двоколісного транспорту з розвитком електробайків. Компанія стала першою, хто випустив антиблокувальну гальмівну систему для eBikes – розвиток систем допомоги Bosch для двоколісного транспорту успішно продовжується. Завдяки цій системі, можна зменшити гальмівний шлях і ризик розвороту транспорту на 180°. Згідно з науковими дослідженнями Bosch, приблизно ¼ нещасних випадків, що сталися за участі електричного мототранспорту, можна було б запобігти, якщо оснастити увесь двоколісний транспорт системою ABS. Bosch є світовим лідером з виробництва технологій для мотоциклів. Компанія створила системи допомоги водіям мотоциклів, а саме ABS, MSC (система стабілізації для мотоциклів), side view assist, зробивши їх ключовими технологіями ринку. Але можливості розвитку інноваційних технологій для безпечного водіння не вичерпані: «Наше бачення майбутнього – це використання можливостей підключення, які дозволять попередити аварії, – каже д-р Д. Хоайзель. – Технології для автоматичного водіння і водіння з мережевими можливостями сприятимуть значному розвитку автомобільної галузі. Якщо мотоцикли повинні подолати проблеми, що пов’язані з рішеннями для мобільності майбутнього, вони повинні також бути оснащеними відповідними технологіями».

Саме тому Bosch створює системи з мережевими можливостями, що дозволяють водіям «спілкуватися» з транспортними засобами, інфраструктурою та іншими учасниками дорожнього руху. Мотоцикли та автомобілі зможуть комунікувати між собою. Задовго до того, як водії або датчики на їхніх автомобілях розпізнають мотоцикл, ця технологія проінформує їх про наближення двоколісного транспортного засобу, щоб вони змогли налаштувати систему безпечного водіння відповідним чином. Ще одне рішення, що дозволяє водіям підвищити безпеку водіння – система connected horizon. Водії зможуть побачити, що відбувається за наступним поворотом, і отримувати сповіщання про можливу небезпеку. До 2025 року понад 70% нових зареєстрованих мотоциклів у всьому світі будуть підтримувати ці технології.

Малий розмір, великий вплив

Bosch займається розробкою не тільки можливостей підключення транспортних засобів до мережі, але і рішень для електромобільності. Очікується, що ринок легкових електромобілів, таких як eScooters, зросте на 40%. Дослідження показують, що до 2020 року у світі буде вироблено приблизно 100 млн таких транспортних засобів. «Рішення для електромобільності стають більш популярними у сегменті невеликих автомобілів. У компактних електричних транспортних засобів велике майбутнє», – говорить д-р Д. Хоайзель. Так, Bosch збільшив виробництво систем двигуна, що дозволяють електрифікувати чотирьох-, трьох- і двоколісні легкові транспортні засоби, такі як Govecs eSchwalbe або AIMA eScooter. Системи складаються з двигуна, блока керування, акумулятора, зарядного пристрою, дисплея (HMI), блока підключення, а також інтерактивного додатку, що з’єднує смартфон водія із транспортним засобом. Електрифіковані рішення Bosch для силових агрегатів працюють при різних показниках потужності – від 0,25 до 20 кВт. Виробники транспортних засобів отримують вигоду від комплексних системних рішень, які легко і швидко інтегруються, і передбачають менші витрати ресурсів на розробку. Це дозволяє зменшити складність робіт, варіативність і витрати – для виробників і тих, хто прагне керувати електричними транспортними засобами у своєму місті. Одна з ключових переваг: невеликі транспортні засоби зменшують не лише шкідливі викиди в атмосферу, але і рівень шуму.

Bosch продовжує розробляти рішення для електромобільності, а також покращує двигун внутрішнього згорання за рахунок застосування рішень електронного керування двигуном. Це дозволяє двоколісному транспорту і автомототранспорту відповідати останнім нормативам щодо викидів шкідливих речовин в атмосферу, таким як Euro 5 і BS 6 (стандарт Bharat stage), а також зменшити викиди CO2, задовольняючи попит ринку на нові функціональні можливості і покращені робочі характеристики транспорту.