Щорічна прес-конференція 2018 року у Києві

07.06.2018 | Україна | Новини компанії

Bosch святкує 25-ту річницю в Україні

• У 2017 році обсяг продажів Bosch в Україні сягнув рекордного рівня у 74 мільйони євро
  • Зростання продажів, особливо напрямків Автозапчастини, Термотехніки та Електроінструментів
  • Bosch зміцнює свої позиції в Україні в якості провідного постачальника рішень для автомобільної промисловості, промислових технологій та побутової техніки

Київ – цього року в умовах здорового розвитку бізнесу Bosch святкує свою 25-ту річницю в Україні: у 2017 році Компанія зареєструвала загальний обсяг продажів в країні у розмірі 74 мільйони євро, що на 5% перевищує рівень минулого року. «2017 рік був найуспішнішим в нашій історії завдяки рекордним продажам за всі часи. Цей успіх був би неможливим без відданості наших працівників справі. Саме вони щодня, протягом попередніх 25 років, допомагали будувати цю компанію», зауважив Віталій Бульда, генеральний директор Robert Bosch Ltd. «Беручи до уваги ріст ВВП у першому кварталі на 3,1% та хороші перспективи, ми очікуємо значного розвитку бізнесу у 2018 році», додав пан Бульда. Сьогодні Bosch в Україні нараховує більше ніж 370 співробітників. Наразі Bosch є найбільшим в країні постачальником рішень для автомобільної промисловості і ринку запасних частин, а також в сфері промислових технологій та побутової техніки.

Розвиток напрямів бізнесу Bosch в Україні

Майже всі напрями бізнес-сектори Bosch в Україні продемонстрували зростання темпів розвитку у 2017 році. Особливо високі показники розвитку показав напрям Рішення для Мобільності (Mobility Solutions). Підрозділ Автомобільні Запчастини та Обладнання (Automotive Aftermarket) закінчив 2017 рік з новим історичним показником темпу зростання: обсяг продажів зріс на 18% в євро у порівнянні з попереднім роком. Наразі приблизно 4 000 станцій технічного обслуговування в Україні беруть участь у програмі лояльності Bosch «eXtra». Мережа «Bosch Авто Сервіс» залишається найбільшою незалежною мережею станцій технічного обслуговування автомобілів в Україні. Зараз вона включає 104 станції, які представляють концепції Bosch в сфері Сервісу: 88 станцій Bosch Авто Сервіс (Bosch Car Service) та 16 станцій Bosch Дизель Сервіс (Bosch Diesel Service). У 2017 році понад 500 фахівців пройшли тренінг у Навчальному центрі Компанії з питань автомобільних запчастин і обладнання.

Бізнес-сектор Будівельні технології та енергетика (Energy and Building Technology) також продемонстрував зростання. Підрозділ Опалювальна та Водогрійна Техніка (Thermotechnology) долучився до програми з енергоефективності «IQ Energy», яка дозволяє кінцевим споживачам компенсувати 35 % вартості для енергоефективної модернізації власного житла. Це допомагає скоротити витрати на опалення та гаряче водопостачання у майбутньому. Також підрозділ здійснив поставку двох промислових парових котлів (кожний з яких паропотужністю 28 т/год.) для заводу з виробництва томатної пасти в Миколаївській області та водогрійний котел потужністю 30 МВт для міської системи теплопостачання в Горішніх Плавнях Полтавської області.

Новий офіс Bosch у Києві створений за принципами IWC (Inspiring Working Conditions) та пропонує сучасні умови праці. Він включає в себе новітні рішення бізнес-сектору Будівельні Технології (Building Technologies). Нова платформа інтегрованих систем безпеки об’єднала в собі ряд підсистем безпеки, включаючи систему контролю і управління доступом, систему охоронної сигналізації, а також систему пожежної сигналізації та сповіщення про надзвичайні ситуації. Взаємодія підсистем дозволяє швидко і кваліфіковано реагувати на будь-які тривожні сигнали за допомогою єдиного інтерфейсу оператора.

Минулого року вагомі результати в Україні були отримані підрозділом Електроінструменти (Power Tools), що входить до складу бізнес-сектору Споживчі Товари (Consumer Goods). Понад 100 нових продуктів було запропоновано для українського ринку. Продаж акумуляторних електроінструментів збільшився на третину порівняно з минулим роком. Починаючи з минулого року в будівельних гіпермаркетах пропонуються професійні електроінструменти додатково до електроінструментів для домашніх майстрів. Обсяг продажу професійного асортименту електроінструментів зріс на третину порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Річниця: 25 років Bosch в Україні

Компанія Bosch в Україні розпочала свою роботу у 1993 році. З самого початку було створено п’ять відділів продажу з одним торговим представником у кожному відділі. Перший Bosch Авто Сервіс було відкрито в 1994 році в Одесі, а 100-тий у 2013 році в Черкасах. У 2008 році в смт. Краковець Львівської області відкрився завод Holger Christiansen для відновлення стартерів. Протягом 25 років кількість працівників Bosch Україна зросла з 6 до більш ніж 370 осіб.

Bosch Україна представляє не тільки продукти та послуги, винайдені для життя. Важливою складовою розвитку Компанії є її залучення до соціальних та освітніх ініціатив. У 2012-2013 роках було відкрито три Академії Bosch на базі технічних університетів у Львові, Харкові та Одесі. Починаючи з 2014 року, працівники Bosch Україна на регулярній основі і за власною ініціативою організовують щорічні благодійні ярмарки, надають допомогу дитячим будинкам та беруть участь у благодійних проектах. У 2016 році команда Bosch Україна запровадила соціальний проект «Говерла». Його метою було надання допомоги Залучанському дитячому будинку-інтернату для дітей-інвалідів у Івано-Франківській області в питаннях забезпечення опалювальним обладнанням та оновлення території дитбудинку. У 2017 році було реалізовано соціальний проект «Тустань». Метою проекту стала підтримка історико-культурного заповідника «Тустань», що передбачала виконання реставраційних та ремонтних робіт. У 2018 році співробітники Bosch Україна планують реалізувати проект «Запорізька Січ», націлений на підтримку історичного Запорізького заповідника з проведенням відновлювальних та ремонтних робіт.

Група Bosch: Глобальна стратегія та бізнес-прогноз на 2018 рік

Незважаючи на складний економічний клімат, компанія Bosch націлена на подальше зростання у 2018 році. Після досягнення рекордних результатів у 2017 році та з урахуванням економічних та геополітичних ризиків Група Bosch очікує на збільшення доходу від продажів у 2018 році на 2-3 відсотки. За перші три місяці отриманий Компанією прибуток від продажів прирівнювався до високого рівня прибутку за аналогічний період попереднього року і навіть збільшився приблизно на 5 відсотків, з урахуванням курсових різниць. «Наша Компанія не має рівних, коли йдеться про поєднання багатого досвіду в області «підключення» з ноу-хау продуктів у різних галузях. Це унікальна пропозиція Групи Bosch», зазначив Голова Правління Bosch д-р Фолькмар Деннер, виступаючи на щорічній прес-конференції у Реннінгені. Пан Деннер вважає, що покращення якості життя та сприяння підвищенню екологічної безпеки є основним питанням програми дій компанії Bosch: «Наш слоган «Винайдено для життя» це наша мотивація для розробки найкращих технологій захисту навколишнього середовища. Ми хочемо допомогти людям зберегти мобільність, одночасно турбуючись про збереження навколишнього середовища". Для того, щоб ще більше знизити рівень викидів від дорожнього транспорту, Компанія здійснює значні інвестиції як у забезпечення ринкового успіху електромобілів, так і у вдосконалення двигуна згоряння. У поточному році компанія Bosch зробила прорив у сфері дизельних технологій: з дизельним двигуном, який не завдає шкоди навколишньому середовищу, інженери компанії Bosch змогли звести шкідливі викиди NOx до надзвичайно низького рівня. Тестові транспортні засоби, оснащені удосконаленою технологією, в середньому вже продукують не більше 13 міліграм NOx на кілометр. «Дизельні двигуни мають майбутнє. Вони залишатимуться невід'ємною частиною майбутніх рішень для мобільності», заявив Голова Правління Bosch.

Група компаній Bosch є провідним світовим постачальником технологій і послуг. У 2017 році приблизно 400 500 співробітників (дані на 31 грудня 2017 р.) забезпечили продаж на суму понад 78 млрд євро. Діяльність Групи компаній Bosch ведеться за чотирма бізнес-напрямками: Рішення для мобільності, Промислові технології, Споживчі товари, Будівельні технології та Енергетика. До Групи компаній Bosch входять Robert Bosch GmbH і більше 450 дочірніх підприємств і регіональних компаній приблизно в 60 країнах. Разом з партнерами в сфері продажів і обслуговування компанія Bosch представлена майже у всіх країнах світу. Інноваційна сила компанії є основою її процвітання в майбутньому. У секторі наукових досліджень і розробок зайнято 62 500 працівників майже у 125 містах по всьому світу. Компанія Bosch підвищує якість життя завдяки розробці інноваційних технологій з широким спектром можливостей і надихаючих рішень, розроблених для життя.